Κατηγορίες
army.gr ελλάδα θάνατος στο στρατό

Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Ψ.Γ. ετών 21 στην Κύπρο

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2007

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 21η Αυγούστου 2007 και ώρα 20:15, ο Στρατιώτης Πεζικού Ψ.Γ. του Μηνά, ετών 21, ο οποίος καταγόταν από τον Ν. Λάρισας και υπηρετούσε σε Μονάδα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Άνχης (ΤΘ) Λαλούσης Χαράλαμπος
Εκπρόσωπος Τύπου

πηγή: Γενικό Επιτελείο Στρατού army.gr

Αυτοκτόνησε στρατιώτης
«E» 22/8

Θανάσιμα τραυματίστηκε 21χρονος στρατιώτης – που υπηρετούσε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) – αργά χθες το βράδυ, την ώρα που βρισκόταν στη σκοπιά. Πρόκειται για την πρώτη αυτοκτονία στρατιώτη μετά από πολλά χρόνια στην Κύπρο.

Ο 21χρονος αυτόχειρας, που καταγόταν από το νομό Λάρισας, είχε επιστρέψει στις 13 Αυγούστου στην Κύπρο, μετά από 10ήμερη άδεια. Χθες στις 20:15 το βράδυ, κι ενώ βρισκόταν με άλλο συνάδελφό του στη σκοπιά, ο νεαρός αυτόχειρας απομακρύνθηκε. Ο άλλος στρατιώτης άκουσε ξαφνικά το όπλο να εκπυρσοκροτεί και βρήκε τον αυτόχειρα σε λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι στρατιωτικές και δικαστικές αρχές.

Η σωρός του αυτόχειρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ από το ΓΕΣ διατάχθηκε ΕΔΕ για τα αίτια της αυτοκτονίας.