Κατηγορίες
ελλάδα Λάζαρος Πετρομελίδης φίλοι/ες

Κείμενο υπογραφών από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στρατευμένων…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗ

Η ακραία κυβερνητική πολιτική εναντίον της κοινωνίας επιχειρεί σε κάθε επίπεδο, εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία, χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμη και την τρομοκρατία.

Ο αντιρρησίας συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης καταδικάστηκε πριν λίγες μέρες σε μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης (3) χρόνων. Η πρωτοφανής αυτή δίωξη της στρατιωτικής δικαιοσύνης, κατ’ εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».

Εντάσσεται στη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται, αμφισβητούν και δρουν ενάντια στον παράλογο στρατιωτικό μηχανισμό. Αποτελεί ένα νέο κρίκο της προσπάθειας χειραγώγησης και πειθάρχησης της νεολαίας, που προωθείται και με τα σχέδια για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Η ηγεσία του νέου, αναβαθμισμένου ελληνικού στρατού της νέας τάξης, των επεμβάσεων και της καταστολής και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας «δύναμης ευθύνης στα Βαλκάνια» δεν μπορούν να ανεχτούν καμιά αμφισβήτηση.

Ο Λάζαρος Πετρομελίδης διώκεται εδώ και 16 χρόνια για τις ιδέες του: αυτές του αντιμιλιταρισμού και του αντιεθνικισμού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος. Ιδιαίτερα τώρα που, μέσω της πολιτικής και κοινωνικής εξόντωσης του συγκεκριμένου συντρόφου και αγωνιστή επιχειρείται η απόκρυψη των βαρύτατων κυβερνητικών ευθυνών για του «Παραλόγου τη Θητεία», υπεύθυνη και για την ολοένα αυξανόμενη απώλεια φαντάρων από αυτοκτονίες-δολοφονίες από τον στρατό.

Είμαστε αλληλέγγυοι στο Λάζαρο Πετρομελίδη και σε όλους τους αρνητές στράτευσης για λόγους συνείδησης.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ