Κατηγορίες
ελλάδα νέα παρελάσεις φίλοι/ες

Αντιπολεμική παρέμβαση στη στρατιωτική παρέλαση

Με την ευκαιρία της καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, η Αντιεθνικιστική – Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία και ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης παρενέβησαν κατά της διατήρησης ανάλογων εκδηλώσεων και εναντίον των στρατιωτικών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Την ώρα που άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κάθε λογής στρατιωτικά συστήματα παρήλαυναν το πρωί της Τετάρτης μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, μέλη των οργανώσεων μοίραζαν φυλλάδια στο συγκεντρωμένο κόσμο με στόχο την κινητοποίησή του εναντίον του πολέμου. Ανάμεσα σε άλλα, στα φυλλάδια αναγράφονταν ότι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί κοστίζουν 430 ευρώ το χρόνο σε κάθε κάτοικο της χώρας, ενήλικο ή ανήλικο, δηλαδή 4,1% του ΑΕΠ, τη στιγμή που οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία ανέρχονται στο 2,71%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στο tvxs.gr ( Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα), «μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις που καταδίκαζαν το ΝΑΤΟ και καλούσαν στις μαχητικές πρωτοβουλίες (τριήμερο για τα 60 χρόνια ΝΑΤΟ στις 27-28-29/3/09 στο Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη και Πανελλαδική ημέρα δράσης στις 4/4/09, με συγκέντρωση στα Προπύλαια 13.00 μ.μ.), μαζί με τρικάκια που απαιτούσαν το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών και τη διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ».

Επίσης, «με ντουντούκα έγιναν ανακοινώσεις στους παρευρισκόμενους ενάντια στους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς 58 δις ευρώ, την ενίσχυση των τραπεζών με 28 δις ευρώ, την αποστολή 6500 μελών του ελληνικού στρατού στις αποστολές εκτός συνόρων κια τη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μόλις η παρουσία μας έγινε αντιληπτή από την αστυνομία και ενημερώθηκαν οι ανώτατοι αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη, μας περικύκλωσαν δεκάδες αστυνομικοί-ασφαλίτες, ενώ στάλθηκαν δεκάδες άνδρες της ομάδας ΖΗΤΑ, που μαρσάροντας θέλησαν να μας τρομάξουν».

Αντίστοιχες παρεμβάσεις παρουσιάζουν τον αντίλογο απέναντι σε απόψεις όπως εκείνη που διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Οι επενδύσεις στις ένοπλες δυνάμεις είναι επενδύσεις για την ειρήνη».