Κατηγορίες
άρθρο εξωτερικό τύπος

Κον-Μπεντίτ: Η προσέγγιση της Τουρκίας στην ΕΕ θα μειώσει τις ελληνικές αμυντικές δαπάνες

Να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη πρότεινε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ στον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ούτως ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.

Ερωτώμενος από το ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο Κον-Μπεντίτ υπενθύμισε ότι οι Πράσινοι έχουν ζητήσει να υπάρξει μια «ειρηνευτική πρωτοβουλία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Ίσως ο Νικολά Σαρκοζί θα έπρεπε να το σκεφτεί… Αν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί», υποστήριξε.

Ο Κον-Μπεντίτ επανήλθε επίσης στις δηλώσεις που είχε κάνει την Παρασκευή, σύμφωνα με τις οποίες ο Σαρκοζί και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα να σεβαστεί η Αθήνα τα εξοπλιστικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με το Παρίσι. «Το λέω εδώ και έξι εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!» τόνισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει συνάψει συμβόλαια «για γαλλικές φρεγάτες και ελικόπτερα, για γαλλογερμανικά αεροσκάφη, για γερμανικά υποβρύχια και άλλα όπλα που προέρχονται από την Ευρώπη, όπως από την Ολλανδία».

«Αν συζητάμε για το πώς θα αδυνατίσουμε το μαμούθ στην Ελλάδα, να μιλάμε για όλα! Να τα βάζουμε όλα στο τραπέζι! Γιατί να βάζουμε στο τραπέζι μόνο τις συντάξεις των ανθρώπων που βγάζουν 800 ή 900 ευρώ και όχι όλους αυτούς τους προϋπολογισμούς;», πρόσθεσε, επικρίνοντας την Αθήνα όχι μόνο για τα ποσά που δίνει για εξοπλισμούς αλλά για όσα δίνει στην εκκλησία. «Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού προϋπολογισμού πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία», τόνισε.


πηγή: https://tvxs.gr/node/58040