Κατηγορίες
ελλάδα εξοπλισμοί νέα τύπος

Ερευνα για τις δηλώσεις Βασιλάκου για μίζες στους εξοπλισμούς

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου ότι γνωρίζει αλλά δεν θα κατονομάσει ποιοι έκαναν περιουσίες και ενδεχομένως πολιτικές καριέρες από τους εξοπλισμούς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Γιάννης Σακελάκος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του κ. Βασιλάκου. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος θα καλέσει ως πρώτο μάρτυρα τον Β. Βασιλάκο.

Η δήλωση του κ. Βασιλάκου ήταν συνέχεια μιας δήλωσης που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης σχετικά με τους εξοπλισμούς. Είχε πει: «Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες και αυτά πρέπει να τα πούμε. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα…».

Λίγες ημέρες μετά και ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις προς τον υπουργό να πει ονόματα, τον λόγο πήρε ο κ. Βασιλάκος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του. Σχολιάζοντας τος ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε: «Ασχολούνται όλοι με το να πει ονόματα. Να πω κάτι. Εγώ μπορώ να πω ονόματα. Εχει καμία σημασία να αναβιβάσω τον οποιονδήποτε παρασιτούντα ή αλιτήριο στο επίπεδο του ΥΠΕΘΑ; Καμία απολύτως, κατά τη γνώμη μου. Λάθος ερώτηση υποβάλλουν όσοι ζητούν τέτοιου είδους στοιχεία. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός αναφέρει τέτοιες κατηγορίες και πρώτη φορά που ανώτατο στέλεχος του υπουργείου υποστηρίζει ότι ξέρει τα ονόματα που δεν θέλει να δώσει ο υπουργός. Κατά πολλούς αξιωματικούς, ήταν αναμενόμενη η εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα κάποιοι την περίμεναν πολύ πιο σύντομα, δηλαδή αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη.


Γ. Τσακ.


πηγή: https://www.enet.gr/?i=news.el.article&am…