Κατηγορίες
ελλάδα μες στο στρατό τύπος

Σε κρίσιμη κατάσταση οπλίτης μετά από αυτοτραυματισμό

Κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας οπλίτη ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με το τουφέκι του στο θώρακα σήμερα ξημερώματα.

Ο αυτοτραυματισμός συνέβη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας του σε μονάδα στην περιοχή της Θεσσαλονίκη. Ο οπλίτης μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τη σχετική κοινή ανακοίνωση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ, έχει διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του αυτοτραυματισμού.


Απόπειρα αυτοκτονίας Καταδρομέα

Άλλη μια δραματική είδηση μας έφερε ο Στρατός.

Νεαρός στρατιώτης, που υπηρετούσε στην Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών Ρεντίνας, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στις 3.45 π.μ., ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού έστρεψε το όπλο εναντίον του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση όλων υπήρξε άμεση και σωτήρια. Γρήγορα μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφερε τραύμα στο θώρακα.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τους γιατρούς αναφέρονται στην κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση της υγείας του συναδέλφου-στρατιώτη.

Τα ερωτήματα πολλά.

Πως αλήθεια έφτασε ένας άριστός, κατά κοινή ομολογία, συνάδελφος να στρέψει το όπλο ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό;

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στις Ειδικές Δυνάμεις είναι γνωστή. Στο ίδιο το πλαίσιο της εκπαίδευσης εντάσσεται η ασκούμενη ψυχολογική και σωματική βία, στο όνομα του Ετοιμοπόλεμου και της ανάγκης να σκληραγωγηθεί το προσωπικό.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την λογική της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που στο όνομα του Αξιόμαχου του Στρατού αποδέχονται τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή ακόμη και τις απώλειες. Τα καψόνια, τα εθνικιστικά και ρατσιστικά άσματα, η μείωση της προσωπικότητας, η διάκριση παλιού και νέου φαντάρου είναι νόμος στις Ειδικές Δυνάμεις. Πηγή δεινών και αδιεξόδων, που οπλίζουν το χέρι.

Θεωρούμε ότι στο βαθμό που διατηρείται ο θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης ο κάθε διοικητής είναι υποχρεωμένος να παραδίδει στην οικογένεια τον ένστολο Πολίτη, αρτιμελή και ψυχολογικά ακέραιο όπως ήταν τη μέρα της κατάταξης του.

Είναι ντροπή και απίστευτη χυδαιότητα τα λόγια των στρατιωτικών που επέβαιναν στο ασθενοφόρο που μετέφερε το βαριά τραυματισμένο συνάδελφο στο 424 Σ.Ν, οι οποίοι μέσω γελοίων συκοφαντιών αποδίδουν την απόπειρα αυτοκτονίας σε ειλημμένη μακρόχρονη απόφαση να αφαιρέσει την ζωή του.

Πρόκειται για απάνθρωπη και μικρόψυχη κίνηση να κουκουλωθούν τα όποια αίτια, με στόχο να μην θιγεί το γόητρο του Στρατού και των Καταδρομέων.

Μόνο που με τέτοια μυαλά, σύντομα θα έχουμε επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων γεγονότων.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό της οικογένειας και του συναδέλφου που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com


πηγή: https://www.enet.gr/?i=news.el.article&id…