Κατηγορίες
ελλάδα θάνατος στο στρατό φίλοι/ες

Αυτοκτονία εύζωνα στις γραμμές του προαστιακού

Άλλο ένα παλικάρι έχασε την ζωή του ενώ υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πρόκειται για 24χρονο στρατιώτη που υπηρετούσε τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του Προαστιακού, στη στάση Νερατζιώτισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο νεαρός ζούσε επί χρόνια στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως DJ, και επέστρεψε για να καταταγεί στον στρατό.

Εμείς θεωρούμε τις αυτοκτονίες των συναδέλφων δολοφονίες από τον στρατό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι αποτέλεσμα των συνθηκών, της ύπαρξης και των όρων υποχρεωτικής στράτευσης, που επιπλέον η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση της στους 12 μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΕΣ δεν έδειξε την στοιχειώδη ευαισθησία και το ελάχιστο ενδιαφέρον, δεν έχει βγάλει ακόμη ούτε καν ανακοίνωση για την νέα απώλεια φαντάρου που έρχεται να προστεθεί στην εκατόμβη της νεολαίας που σέρνεται να υπηρετήσει Υποχρεωτικά και να βιώσει του Παραλόγου τη θητεία.

Είναι γνωστές οι ακραίες συνθήκες στράτευσης στην Προεδρική Φρουρά. Η διοίκηση της μονάδας ασκεί παράνομες και εξίσου ακραίες τακτικές εκπαίδευσης, ενώ κρύβεται πίσω από τους παλιούς φαντάρους που τους χρησιμοποιεί για να βασανίζει τους νέους, να τους κάμπτει και να τους «παραδειγματίζει».

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το 20-30% των φαντάρων που αρχικά επιλέχθηκαν στην Προεδρική Φρουρά θα παραμείνουν στις τάξεις της και φυσικά θα μεταφέρουν με χαρακτηριστική ομοιομορφία όλα τα μιλιταριστικά κατάλοιπα που θα τους μεταλαμπαδεύσουν οι εκπαιδευτές τους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία, το μεγαλύτερο θύμα των αντεργατικών και αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ, όπου την άγρια εργατική εκμετάλλευση και την αγγαρειομαχία του Στρατού διαδέχεται η ανεργία, ο μισθός πείνας, τα πρωτόγνωρα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα, οπλίζουν το χέρι των νέων ανθρώπων, που ολοένα περισσότερο αρνούνται την ίδια την ζωή.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων του άτυχου συναδέλφου και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας.

Στέλνουμε ξανά ένα μήνυμα αγώνα, καλώντας τους συνάδελφους να επιλέξουν τον συλλογικό και διεκδικητικό δρόμο υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους.

Η δύσκολη εποχή του βιώνουμε απαιτεί κατανόηση, αλληλεγγύη, συντροφικότητα.

Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είμαστε πάντα, κάθε ώρα και στιγμή στο πλευρό των φαντάρων για να μοιραστούμε το πρόβλημα τους, να δώσουμε από κοινού λύση, να προβάλλουμε και δημοσιοποιήσουμε τη βάρβαρη και παράλογη χακί καθημερινότητα τους, τα παράπονα από τις αυθαιρεσίες των ανωτέρων τους.

Πιστεύουμε όμως ότι απαιτείται ένα Μαζικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ως απάντηση στην βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘEΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com


πηγή: https://diktiospartakos.blogspot.com/2011…