Συρία: ο μιλιταρισμός όπου και αν περάσει αφήνει πίσω του εγκλήματα και μίσος

Έχουν περάσει δυο χρόνια από την ημέρα που ο δικτάτορας Άσαντ ξεκίνησε τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού. Οι επιθέσεις του καθεστώτος και η επακόλουθη ένοπλη αντίδραση οδήγησαν τη χώρα στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τη σφαγή από τον καναπέ της, "ανήμπορη" να παρέμβει. Αυτή η ανθρωποσφαγή είναι η απόδειξη πως ο μιλιταρισμός όπου και αν περάσει αφήνει πίσω του εγκλήματα και μίσος που ποτίζουν τις ανθρώπινες ψυχές.

Οι στρατιώτες του καθεστώτος (εκπληρώνοντας την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία τους) έχουν προβεί σε δεκάδες βομβαρδισμούς αμάχων και μαζικές εκτελέσεις. Με πρόσχημα ότι‭ «‬υπηρετούν την πατρίδα‭»‬,‭ ‬οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε οπλισμένα ανθρωπόμορφα τέρατα,‭ ‬σε αιμοσταγείς δολοφόνους που σκοτώνουν τους‭ «‬εχθρούς‭»‬, δηλαδή όσους οι‭ «‬ανώτεροι‭» ‬θεωρούν‭ «‬εχθρούς‭» ‬και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτοί οι‭ «‬εχθροί‭» ‬είναι‭ ‬οι‭ ‬ομοεθνείς‭ «‬προδότες‭»‬.‭

Κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, στις 17 Ιανουαρίου 2013 ο Ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες δημοσιοποίησε τα καταγεγραμμένα αριθμητικά στοιχεία του κύματος προσφύγων που αυτός ο εμφύλιος πόλεμος έχει δημιουργήσει. Συγκεκριμένα ενώ τον Απρίλιο του 2012 οι Σύριοι πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στις γειτονικές χώρες έφταναν τους 33.000 τον Ιανουάριο του 2013 ξεπέρασαν τις 600.000. Από την αρχή της νέας χρονιάς ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί κατά 20 φορές. Δεκάδες οικογένειες με παιδιά και νέοι οι οποίοι έχουν δηλώσει τη συνειδητή τους αντίρρηση και έχουν αρνηθεί να πολεμήσουν κατέφυγαν και στη χώρα μας. Ανάμεσα τους και επαγγελματίες αξιωματικοί της Συριακής αεροπορίας οι οποίοι αρνήθηκαν να βομβαρδίσουν τους άμαχους συμπολίτες τους. Αυτό το κίνημα Σύρων λιποτακτών δυστυχώς βρίσκεται κρατούμενο στα ελληνικά κρατητήρια δεχόμενο τις "περιποιήσεις" της ελληνικής αστυνομίας περιμένοντας την απέλαση του.

"Φύγαμε για να μην συμμετέχουμε στα εγκλήματα του στρατού και μας φέρονται σαν να είμαστε εμείς οι εγκληματίες" ανέφερε χαρακτηριστικά ένας Σύρος πρόσφυγας από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη σε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού γραφείου για την αντίρρηση συνείδησης.

Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που μάχονται κατά‭ ‬του μιλιταρισμού και του φασισμού στη Συρία.‭ ‬Η χώρα μας πρέπει άμεσα να τους παράσχει‭ ‬άσυλο.

Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης Σάββατο 6 Απρίλη, 11πμ, Σύνταγμα (Λ. Αμαλίας)

Ούτε μια ώρα στο στρατό!

Ημερομηνία: 
Σάββατο, March 30, 2013