Προς Ιωάννη Καράμπελα,

Η άρνηση στράτευσης είναι η μόνη λογική λύση στην χακί παράνοια. Ενάντια στις δολοφονίες αμάχων και φαντάρων (λεγόμενες και "αυτοκτονίες"), ενάντια στη διαφύλαξη των συνόρων στην Κορέα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και όπου αλλού το χρήμα προστάζει. Ενάντια στις αλόγιστες στρατιωτικές δαπάνες, εις βάρος των κοινωνικών δαπανών, εν μέσω κρίσης.

Η ολική άρνηση στράτευσης, σαν συνειδητή εναντίωση στο μιλιταρισμό, μόνο "ρόδινη" και “λουφαδόρικη” επιλογή δεν είναι. Παραβιάζοντας βασικά δικαιώματα μας, υπουργοί και στρατοκράτες, προσπαθούν να δείξουν πόσο πατριώτες είναι, στοιβάζοντας επάνω μας όλο και περισσότερες ποινές φυλάκισης και υπέρογκα πρόστιμα (6.000 ευρώ). Στρατοδικεία δικάζουν ακόμα πολίτες. Ποινές με 3ετή αναστολή. Παράνομος χαρακτηρισμός του αδικήματος ως διαρκές και όλα αυτά μέχρι τα 45 μας.

Για τα της κοινωνικής πολιτικής υπηρεσίας σας παραπέμπουμε στις συστάσεις εθνικών και διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών. Επειδή αμφισβητούμε την ικανότητα σας να προσεγγίσετε το ζήτημα της άρνησης στράτευσης σε βάθος και επειδή αρκείστε σε μια επιφανειακή και λαϊκίστικη προσέγγιση προς τέρψιν των ψηφοφόρων σας, σας παραπέμπουμε σε δύο ολιγοσέλιδες αναφορές του Συνηγόρου του Πολίτη (1999 , 2008). Ξεκινήστε από αυτή και όταν είστε έτοιμος ενημερώστε μας για να σας παραπέμψουμε σε δυσκολότερα και συνθετότερα κείμενα.  (ΟΗΕ, E.E, Ε.Ε.Δ.Α., Σ.τ.Ε., Ε.Δ.Α.Δ)
Για το επαχθές της στρατιωτικής θητείας ψηφοφόρων και συναδέλφων σας παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τους κ. Ζαγορίτη, Αϊβαλιώτη κ.α.

Η ασχετοσύνη σας είναι εξόφθαλμη (π.χ. οι Ο.Τ.Α. μπορούν να απασχολούν αντιρρησίες συνείδησης, οι αντιρρησίες συνείδησης απασχολούνται και πέραν του ωραρίου και τις ημέρες των αργιών και τα Σαββατοκύριακα) και επικίνδυνη και αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης. Έχετε στο νου σας πως το ακαταδίωκτο και το ανεύθυνο που σας παρέχει το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν σας προστατεύει για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Επίσης είναι κρίμα οι φορολογούμενοι να σας πληρώνουν επιστημονικούς συνεργάτες και να μην μπορείτε να διατυπώσετε μια σωστή, νομικά τεκμηριωμένη και ορθογραφημένη ερώτηση. Ξαναδιαβάστε και ξαναπροσπαθήστε.
 

Αθήνα, 28/05/2013

Ούτε μια ώρα στο στρατό
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

 

Ημερομηνία: 
Τρίτη, May 28, 2013