Όχι άλλη αιματοχυσία! Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης και τους ειρηνιστές που αρνούνται να πολεμήσουν στην τρέχουσα ένοπλη σύγκρουση εναντίον των Παλαιστίνιων αδελφών τους

Βρυξέλλες, 17 Ιουλίου 2014

«Το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης (EBCO) καταδικάζει έντονα τη νέα ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του Ισραηλινού στρατού και των ένοπλων Παλαιστινιακών ομάδων, που οδήγησε σε νέα αιματοχυσία και εγκλήματα πολέμου.

Άλλος ένας κύκλος αδιάκριτων επιθέσεων άνοιξε από τις δύο πλευρές, ο οποίος είναι απλώς άλλος ένας φαύλος κύκλος ατελείωτης βίας, δολοφονιών, θρησκευτικού και φυλετικού μίσους και περιβαλλοντικής καταστροφής.

Καλούμε και τις δύο πλευρές να κάνουν το καλύτερό τους για να επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία για την άμεση παύση των εχθροπραξιών, της συλλογικής τιμωρίας και της σφαγής αμάχων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι, για άλλη μια φορά, Παλαιστίνιοι. Ζητούμε επίσης από τον ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων και στις δύο πλευρές αμέσως και να διερευνήσει όλες τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε σήμερα ο FriedhelmSchneider, Πρόεδρος του EBCO.

«Θρηνούμε όλους τους νεκρούς και εκφράζουμε την συμπάθειά μας προς όλα τα θύματα της ένοπλης σύγκρουσης. Είμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους Ισραηλινούς ειρηνιστές και ιδιαίτερα με τους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να λάβουν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο και να σκοτώσουν Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές τους. Τους συγχαίρουμε για το θάρρος τους να αντισταθούν και ζητάμε το δικαίωμά τους στην αντίρρηση συνείδησης να γίνει πλήρως σεβαστό – όπως το ίδιο κάνουμε και για το νεανικό κίνημα αντιρρησιών συνείδησης στην Αίγυπτο», πρόσθεσε ο Friedhelm Schneider, Πρόεδρος του EBCO.

Το EBCO ζητά από τα Ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρήσουν από τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και να σταματήσουν τον αποκλεισμό. Το EBCOαντιτίθεται σε όλους τους τύπους πολέμου και βίας, συμπεριλαμβανομένης της βίας που προέρχεται από την κατοχή και τον εποικισμό. Το EBCOπροωθεί τη μη βίαιη αντίσταση και την ειρηνική πολιτική ανυπακοή.

EBCO press contacts:

Friedhelm Schneider, EBCO’s President, +49 152 044 776 75

Sam Biesemans, EBCO’s Vice-President, +32 477 268 893

Ημερομηνία: 
Πέμτη, July 17, 2014