Καταδίκη αλλά κι αμέσως νέα δίκη αρνητή στράτευσης στο Στρατοδικείο

Καταδίκη αλλά κι αμέσως νέα δίκη αρνητή στράτευσης στο Στρατοδικείο

 Χτες 27.2 δικάστηκε στο Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο ολικός αρνητής Δημήτρης Δ., που είχε αρνηθεί να καταταγεί στο στρατό από το καλοκαίρι του 2016. Από τότε έχει συλληφθεί μια φορά για ανυποταξία και του έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα των 6.000 ευρώ.

Εκτός από ένα σύντροφό του, ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη κατέθεσε κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Γ. Γκλαρνέτατζης. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον αρνητή σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.
Μόνο που η ιστορία δεν έληξε με την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, καθώς αμέσως ξεκίνησε κι η διαδικασία του αυτοφώρου για την επόμενη ανυποταξία με την οποία κατηγορείται ο Δημήτρης Δ.

Ο μόλις καταδικασθείς και εκ νέου κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή και το δικαστήριο όρισε ως δικάσιμο την αυριανή μέρα 1.3.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, και πάλι αντιμέτωποι με τον νομικό παραλογισμό των επαναλαμβανόμενων διώξεων και της διαδικασίας του αυτοφώρου για όσους αρνούνται την υποχρεωτική θητεία, κάτι που παραβιάζει κατάφωρα τόσο την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δηλαδή για να το πούμε απλά, κανένα κράτος του πλανήτη, δεν νοείται να τιμωρήσει πολλαπλά για το ίδιο έγκλημα, ακόμα και τον χειρότερο εγκληματία, ακόμα και το χειρότερο έγκλημα! Αυτό που κάνει το ελληνικό κράτος στους αρνητές της υποχρεωτικής θητείας(και μάλιστα αποκλειστικά σε αυτούς!), είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ όλες -και οι επαναλαμβανόμενες- διώξεις και τα πρόστιμα, εναντίον όσων αρνούνται την θητεία για λόγους συνείδησης!
Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Ούτε μια ώρα στο στρατό!

Αθήνα, 28.2. 2018
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, February 28, 2018