Συνελήφθη από τον Ισραηλινό στρατό ο αντιρρησίας συνείδησης Γ. Κ

Συνελήφθη από τον Ισραηλινό στρατό ο αντιρρησίας συνείδησης Γ. Κ., μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα».

Ο Γ. συμμετείχε σε διαδήλωση ενάντια στο Τείχος της Ντροπής που αναγείρει το Ισραήλ για να προσαρτήσει τα πιο εύφορα εδάφη της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη και να προσφυγοποιήσει εκ νέου τους Παλαιστίνιους. Η διαδήλωση οργανώθηκε από τους κατοίκους των χωριών νοτίως της Βηθλεέμ. Το Τείχος τους αποκόπτει από τη Βηθλεέμ και καταστρέφει τα χωράφια τους.

Παρά το ότι οι διαδηλωτές δεν ήταν βίαιοι (ούτε μια πέτρα δεν πετάχτηκε) ο Γ. συνελήφθη με την κατηγορία της «επίθεσης σε στρατιώτη» και «παρεμπόδισης στρατιωτικού έργου». Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Gaby Lasky, ο Γ. θα προσαχθεί στο δικαστήριο σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ στην Ιερουσαλήμ. Ο δικαστής θα ακούσει τις κατηγορίες εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για την επίθεση εναντίον στρατιωτών και την παρεμπόδιση των ενεργειών τους. Σύντομα θα περιέλθει στην κατοχή της συνηγόρου και του ελληνικού προξενείου βίντεο που διαψεύδει τις κατηγορίες εις βάρος του Γ. για να χρησιμοποιηθεί υπέρ του στην αυριανή δίκη. Σύμφωνα με επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, το βίντεο είναι αθωωτικό και το εκεί ελληνικό προξενείο έχει ενημερωθεί και επιληφθεί του θέματος.

Οι κάτοικοι της νότιας περιοχής της Βηθλεέμ πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση ενάντια στο Τείχος Απαρτχάιντ του Ισραήλ που τους χωρίζει από τη Βηθλεέμ και κλέβει τη γη τους. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το χωριό Ουμ Σαλαμούνα, όπου Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και διεθνείς διοργάνωσαν αγώνα ποδοσφαίρου στο δρόμο του Τείχους. Από εκεί, τουλάχιστον 150 αγωνιστές ξεκίνησαν για το χωριό Αρτάς για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην καταστροφή γης από το Ισραήλ. Αυτή ήταν μια μη βίαιη διαμαρτυρία, με στόχο να φτάσει στη γη της οικογένειας Abu Swai, την οποία οι στρατιώτες ανακήρυξαν σήμερα «κλειστή στρατιωτική ζώνη».

Μετά τις προσευχές της Παρασκευής, οι μη βίαιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο των ισραηλινών στρατιωτών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες: «Οι διαδηλωτές ήταν εντελώς ειρηνικοί. Ούτε μια πέτρα δεν πετάχτηκε. Αλλά οι στρατιώτες άρχισαν να χτυπάνε και να κλοτσάνε ανθρώπους. Είδα τουλάχιστον δύο ανθρώπους να πνίγονται από το στρατό. Μετά κυνήγησαν το Γ.. Δεν έκανε τίποτα αλλά τον συνέλαβαν έτσι κι αλλιώς». Ένας ισραηλινός αγωνιστής άκουσε έναν από τους αξιωματικούς να λέει ότι ο Γ. συνελήφθη για «επίθεση». Μετά από μισή ώρα, οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στους στρατιώτες, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν «Θέλουμε το Γ.! Θέλουμε το Γ.!» Ο στρατός, ωστόσο, έβαλε το Γ. σε τζιπ στην αστυνομία και τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα στη Χεβρώνα.

Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης καταγγέλλει τη σύλληψη του συντρόφου Γ. Κ. και απαιτεί να μην απελαθεί και να απελευθερωθεί αμέσως.

Αυτό το περιστατικό είναι μια ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας του ρατσιστικού Ισραηλινού κράτους που κρατάει έναν ολόκληρο λαό υπό κατοχή και καταπατάει συστηματικά όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα. Η σιωνιστική τρομοκρατία δεν μπορεί όμως να κάμψει ούτε την Παλαιστινιακή αντίσταση ούτε τη διεθνή αλληλεγγύη. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη εν τέλει θα ευοδωθεί. Τα Τείχη θα πέσουν!

Το βίντεο με τη σύλληψη του Γ.μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.indy.gr/newswire/diadilots-apo-ellada-synelfthi-apo-israilinoys-stratites και στο http://www.palsolidarity.org/main/2007/05/25/greek-arrested

Για συνεχή ενημέρωση: http://www.indy.gr/newswire/diadilots-apo-ellada-synelfthi-apo-israilinoys-stratites και στο blog της Ιντιφάντα: http://greece-palestine.blogspot.com