Θάνατος φαντάρου από Μηνιγγίτιδα στην Τρίπολη

ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Άλλη μια απώλεια φαντάρου σημειώθηκε στην 124 ΠΒΕ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Αεροπορίας. Νεοσύλλεκτος φαντάρος, ο οποίος νοσηλευόταν για δύο μέρες με 41ο πυρετό στα αναρρωτήρια της μονάδας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε στρατιωτικό νοσοκομείο όταν αργοπορημένα διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μηνιγγίτιδα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τραγική απώλεια ήρθε να φωτίσει με οδυνηρό τρόπο τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις Ένοπλες δυνάμεις. Παρά τις υποσχέσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αποκαλύπτεται ότι ακόμα και σε ένα από τα πιο προνομιούχα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, η εκπλήρωση της θητείας μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.

Ο στρατός παρουσιάζει ολοένα περισσότερο το δολοφονικό του πρόσωπο, πρώτα από όλα εναντίον των φαντάρων και των στελεχών. Από την αρχή του χρόνο μετράμε μια πτώση ελικοπτέρου που παρέσυρε στο θάνατο τρεις (3) υπαξιωματικούς, μία (1) απόπειρα αυτοκτονίας κάθε δεκαπέντε (15) μέρες και τώρα την νέα απώλεια.

Παρά τις συνεχείς μας καταγγελίες, τη διαρκή ανάδειξη των προβλημάτων, φαίνεται ότι κανείς στα Επιτελεία και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ενδιαφέρεται. Η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια απαξιώνεται, ενώ ο υπουργός Μεϊμαράκης είναι απορροφημένος με τις αγορές εξοπλισμών και την συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις αποστολές εκτός συνόρων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Κατά τη γνώμη μας προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες στη διοίκηση της 124 ΠΒΕ για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, που επιμερίζονται στο υγειονομικό προσωπικό όσον αφορά τους όρους αντιμετώπισης του συγκεκριμένου περιστατικού.

Όμως οι ευθύνες για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολιτικές και βαρύνουν τον υπουργό Β.Μεϊμαράκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Για μια ακόμη φορά επαναφέρουμε την απαίτηση άμεσης βελτίωσης των συνθηκών και λήψης των απαιτούμενων μέτρων.

Όρος διαφύλαξης πλέον της ζωής και υπεράσπισης της αξιοπρέπειας φαντάρων-στελεχών το γκρέμισμα των στεγανών στον στρατό, η δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών και των απαράδεκτων συνθηκών.

Καθημερινά γίνεται πεποίθηση σε όλους η ανάγκη
ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437