Κολομβία: Οι αντιρρησίες στο προσκήνιοΣτις 31 Μάη, η οργάνωση Red Juvenil de Medellin, ξεκίνησε μια ετήσια καμπάνια με στόχο τη δημοσιοποίηση του ζητήματος των αντιρρησιών στη χώρα.

Στόχοι της καμπάνιας είναι α) να ανοίξει η δημόσια συζήτηση για τους αντιρρησίες β) να ενημερωθούν οι νέοι πως υπάρχουν και άλλες λύσεις πέρα από το στρατό, την αστυνομία και τις παραστρατιωτικές ομάδες γ) να δειχτεί πως το κράτος επενδύει στις ένοπλες συγκρούσεις λειτουργώντας σε όφελος ντόπιων και ξένων εταιριών και όχι των πολιτών του, και πως η πλειοψηφία των στρατιωτών που χάνουν τη ζωή τους προέρχεται από φτωχές και αγροτικές οικογένειες.

Αν και το Σύνταγμα της Κολομβίας αναγνωρίζει το δικαίωμα στη συνείδηση, η αντίρρηση συνείδησης δεν είναι νομικά κατοχυρωμένη, ενώ όσοι αρνούνται το στρατό βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Το τελευταίο δίμηνο δύο νέοι αντιρρησίες εμφανίστηκαν στη χώρα..

Οι διάφορες αντιρρησιακές ομάδες συνεργάζονται στο πλαίσιο της οργάνωσης «Acción Colectiva por la Objeción de Conciencia en Colombia». Το τριήμερο 18-20 Ιούλη, και στο πλαίσιο της καμπάνιας, οργανώνεται στη Μπογκοτά διεθνές συνέδριο για την αντίρρηση συνείδησης στην Κολομβία.
Πληροφορίες: acocc2@yahoo.com