Κομοτηνή: Ισχυρή έκρηξη σε τανκ προκάλεσε τραυματισμό 5 στρατιωτών

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στάλθηκαν στις μονάδες τους για ανάρρωση. Εξερράγη η μηχανή 12.000 κυβικών και τα αέρια τους τραυμάτισαν στα χέρια και το πρόσωπο. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι το κέντρο της Κομοτηνής κι αναστάτωσε τους κατοίκους.
Ήταν θέμα της θεάς τύχης τελικά που οι 5 στρατιώτες οι οποίοι δούλευαν στην μοίρα επισκευών του στρατοπέδου Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή δεν έπαθαν κάτι πολύ σοβαρό, όταν κατά τη ενάσκηση των καθηκόντων τους, εξερράγη η μηχανή σε στρατιωτικό άρμα 12.000 κυβικών! Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν εκκωφαντικός και διαπέρασε όλο το στρατόπεδο την ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Ηρώων και αναστάτωσε όλους όσους τον άκουσαν.
Όπως πληροφορηθήκαμε τελικά η έκρηξη σημειώθηκε όταν ήταν σε εξέλιξη συντήρηση κι επισκευή της μηχανής συγκεκριμένου άρματος από την διμοιρία ΧΟΚ συντηρήσεων, εντεταλμένη στο αντικείμενο. Τραυματίστηκαν ελαφρά 5 στρατιώτες οι οποίοι οδηγήθηκαν αμέσως στις πρώτες βοήθειες Κομοτηνής κι αμέσως μετά επέστρεψαν στην μονάδα, ενώ τους παρασχέθηκε άδεια ελεύθεροι υπηρεσίας.

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Οι λόγοι για να φύγουν τα στρατόπεδα από τις πόλεις αποδεσμεύοντας λειτουργικούς χώρους, αλλά και να στηθούν υπηρετώντας ένα νέο μοντέλο διάρθρωσης στρατού είναι πολλοί και τεκμηριωμένοι. Περιστατικά σαν αυτό που συνέβη χθες στην Κομοτηνή επαναφέρουν το ζήτημα. Ήδη λαμπρό παράδειγμα αξιοποίησης τμήματος στρατοπέδου που παραχωρήθηκε στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είναι και η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του μεγάλου συνεδριακού πολιτιστικού κέντρου Κομοτηνής εφάμιλλου κατ αναλογία του Μεγάρου Μουσικής.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, October 30, 2009