παρελάσεις

άρθρα και υλικά ενάντια στις παρελάσεις...

Παρέλαση, μια δαπανηρή μιλιταριστική φιέστα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες παρελάσεις. Μια φιέστα μιλιταριστικού τύπου, με αρκετές τυμπανοκρουσίες και μεγάλο οικονομικό κόστος. Φυσικά, τα εκατομμύρια ευρώ που κοστίζουν οι παρελάσεις θα τα πληρώσει (είτε θέλει είτε όχι) ο λαός ακόμα μια φορά. Η μιλιταριστική φιέστα θα προβληθεί από τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης και παρόντες σε αυτήν θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι της εξουσίας : πολιτικοί εγκληματίες με ακριβά κοστούμια, υψηλόβαθμοι ρασοφόροι, διοικητές της αστυνομίας, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Δηλαδή όλη η επίσημη μούχλα που καταληστεύει το δημόσιο χρήμα.

Ημερομηνία: 
Παρ, 2010-03-26

Παρέλαση με σημαία ρατσισμού

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Ημερομηνία: 
Παρ, 2010-03-26

Φραντζέσκα Ρωμάνου - Αρνητής παρέλασης

Πειθαρχική δίωξη αντιμετωπίζει καθηγήτρια που καταγγέλει το μιλιταριστικό χαρακτήρα των μαθητικών παρελάσεων.

αναλυτικά στην σελίδα: Αρνητής παρέλασης

Ημερομηνία: 
Δευ, 2010-03-22

Φέτος οι καραβανάδες θα τσουγκρίσουν μόνο αυγά

Χάρη στην επιμονή των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρούν ανέπαφο έναν τουλάχιστον αναχρονιστικό, αντιπαιδαγωγικό και αντιδραστικό θεσμό όπως οι μαθητικές παρελάσεις, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον για την εμφάνιση ενός νέου τύπου αντιρρησία συνείδησης. Πρόκειται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται για λόγους συνείδησης να ντυθούν ομοιόμορφα και να παίξουν τα στρατιωτάκια κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις δεκαετίες από τη δικτατορία και να χρεοκοπήσει η χώρα για να αντιληφθούν το πόσο οικονομικά ασύμφορες είναι οι τσάρκες των αρμάτων μάχης στα κέντρα των πόλεων. Είναι πλέον σαφές πως η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί να πληρώνει τόσο ακριβά το «μεγαλείο του έθνους», να επενδύει σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και να συντηρεί έναν παρασιτικό μηχανισμό όπως ο στρατός.

Ημερομηνία: 
Δευ, 2010-03-22

Κύριε, εγώ δεν θα κάνω παρέλαση!

Μαθητές αρνούνται να «περπατήσουν χωρίς λόγο», «άσκοπα και κουραστικά», σε «επιδείξεις στρατιωτικής πειθαρχίας»

Ολο και μικρότερης ηλικίας μαθητές αποφασίζουν να μην κατέβουν με το τμήμα του σχολείου τους στην παρέλαση. Το... έργο, κατά την έκφραση που χρησιμοποιούν στη δική τους αργκό, τους θυμίζει άλλες εποχές, δεν καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα που υπηρετεί, εν ολίγοις δεν τους λέει τίποτε. « Εδώοι περισσότεροι μαθητές, ακόμη και όσοι παρελαύνουν περήφανα, δεν γνωρίζουν τι συνέβη την 25η Μαρτίου του 1821, που εορτάζουμε την ερχόμενη Πέμπτη, ή την 28η Οκτωβρίου του 1940», λέει ο Δημήτρης Νικολαΐδης, πρωτοετής φοιτητής σήμερα, ο οποίος έκανε την πρώτη και τελευταία του παρέλαση πριν από... κάμποσα χρόνια, στην Γ΄ Δημοτικού!

Ημερομηνία: 
Παρ, 2010-03-19

tvxs.gr: Να καταργηθούν οι παρελάσεις

Επινοήθηκαν από το Φρειδερίκο της Πρωσίας, κορυφώθηκαν στη Γερμανία του Χίτλερ, αποτέλεσαν βασικό σύμβολο της δικτατορίας του Μεταξά και επανήλθαν δυναμικά στη χούντα του Παπαδόπουλου. Μάλιστα, ο ελληνικός τρόπος τις καθιστά συχνά αφορμή για διακρίσεις ανάμεσα σε παιδιά, βάσει των επιδόσεων, της καταγωγής ή του ύψους τους. Το TV Χωρίς Σύνορα κηρύσσει την έναρξη εκστρατείας με στόχο ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

Ημερομηνία: 
Δευ, 2010-03-08
Syndicate content