μες στο στρατό

μερικοί ακόμα λόγοι να ΜΗΝ πάτε στρατό...

Πληρώνουν εθνοφύλακες για στρατόπεδα-φαντάσματα

Ακόμη και σήμερα διατηρούνται τα στρατόπεδα της μετεμφυλιοπολεμικής εποχής ή ιδρύονται καινούρια, όπως το κέντρο εκπαίδευσης στα Γιαννιτσά που δημιούργησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για καθαρά ρουσφετολογικούς σκοπούς.

Ισόβεια κάθειρξη σε Αμερικανό λοχία για εκτελέσεις Αφγανών αμάχων

Σε ισόβεια κάθειρξη καταδικάστηκε την Πέμπτη από στρατοδικείο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών που κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν το 2010 τρεις Αφγανούς αμάχους. Ο λοχίας Κάλβιν Γκιμπς, 26 ετών παραδέχθηκε ότι έκοβε τα δάχτυλα των θυμάτων του και τα κρατούσε ως πολεμικά τρόπαια.

Ημερομηνία: 
Τετ, 2011-11-16

Σε κρίσιμη κατάσταση οπλίτης μετά από αυτοτραυματισμό

Κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας οπλίτη ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με το τουφέκι του στο θώρακα σήμερα ξημερώματα.

Ο αυτοτραυματισμός συνέβη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας του σε μονάδα στην περιοχή της Θεσσαλονίκη. Ο οπλίτης μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ημερομηνία: 
Παρ, 2011-05-27

Για την υπόθεση του Bradley Manning, κατηγορούμενου ως διαρροή προς το Wikileaks...

Η Διεθνής Αμνηστία έχει προειδοποιήσει τις αρχές των ΗΠΑ να αμβλύνουν τη σκληρότητα των όρων προφυλάκισης του Bradley Manning, του στρατιώτη που κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών στο Wikileaks.

Ημερομηνία: 
Δευ, 2011-03-21

«Διπλά βιβλία» στο υπουργείο Αμυνας...

Στα τυφλά, χωρίς πυξίδα και στρατηγικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών, συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο των μαχών που δίνει η χώρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την οικονομική ανόρθωσή της. Επί ένα χρόνο το υπουργείο Άμυνας μοιάζει να παίζει «κλεφτοπόλεμο» με την τρόικα, εμφανίζοντας εικονικά οικονομικά στοιχεία και εξωπραγματικούς προϋπολογισμούς.

Ημερομηνία: 
Σαβ, 2011-03-19

Τα καψόνια των πεζοναυτών

Από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Αυλώνα μέχρι τη μονάδα που θα υπηρετήσουν και την ημέρα που θα απολυθούν η ζωή των φαντάρων που κατατάσσονται στους πεζοναύτες είναι ένα διαρκές καψόνι. Καψόνια που όπως λένε και οι ανώτεροι ή οι «παλιοί» που δρουν εν γνώσει ή εν αγνεία τους προς όφελος της ιεραρχίας των στρατοπέδων, είναι για να «στρώσουν».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 2011-03-03
Syndicate content