Κατηγορίες
δελτίο τύπου ελλάδα Σ.Α.Σ.

Η επιτροπή ελέγχου συνείδησης έπραξε το ιεροεξεταστικό της καθήκον

Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης της χώρας κατοικοεδρεύουν στα άδυτα του πολιτικού συστήματος. Ας μην καμώνεται τον αγανακτισμένο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για την εισβολή των απόστρατων στο Υπουργείο. Ο φυσικός χώρος των απόστρατων είναι το Υπουργείο και το ελληνικό κράτος είναι το τσιφλίκι τους. Ο τρόπος που πολιτεύεται ο Υπουργός αποδεικνύει τη βαθιά του προσήλωση στην υπηρέτηση των συμφερόντων του μιλιταριστικού κατεστημένου, αλλά και τη σταδιακή μεταμόρφωση του ίδιου σε «αγανακτισμένο απόστρατο» παρά τα φούμαρα.

Όσο ο Υπουργός και η κυβέρνηση συνεχίζουν να κατασκευάζουν τα εθνικιστικά παραμύθια περί του εξ Ανατολών εχθρού για να μπορούν να προωθούν τις μπίζνες με τα όπλα · όσο οι στρατιωτικοί εξαιρούνται από όλα τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων μάλιστα η παραγωγικότητα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερη από την παραγωγικότητα ενός παρασιτικού μηχανισμού στον οποίο υπηρετούν 55 διοικητές ταξιαρχιών για 90.000 στρατό, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, με 600.000 στρατό, έχουν 58 διοικητές και παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού 2.760 απόστρατοι ως «αρχηγοί» ΓΕΣ και 16.250 ως «στρατηγοί» (άρθρο του Διονύση Γουσέτη στην Καθημερινή, 5/10/2011). Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, αυτός ο παρασιτικός μηχανισμός παρέα με τους υπηρέτες του μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί αυτή τη χώρα στην καταστροφή.

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Ελέγχου Συνείδησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να συνεχίζει το δικό της δρόμο στο ίδιο τέμπο. Δύο νέοι άνθρωποι, αντιρρησίες συνείδησης, ο Γιώργος Κεραμυδάς και ο Γιώργος Βαλλής, εμφανίστηκαν ενώπιον της με σκοπό να υπηρετήσουν εναλλακτική υπηρεσία αντί της στρατιωτικής θητείας, υπερασπίζοντας με παρρησία τις αξίες τους και αποδεχόμενοι με γενναιότητα να πληρώσουν το τίμημα για την προσήλωσή τους σ’ αυτές. Προσπάθησαν να ασκήσουν έτσι το κατοχυρωμένο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης Ο Γιώργος Κεραμυδάς δεν πέτυχε στις εξετάσεις και αποτελεί τον πρώτο ιδεολογικό αντιρρησία που η πάνσοφη επιτροπή απέρριψε μετά την ψήφιση του νόμου .3883/2011. Αρνητικές ήταν και οι ψήφοι των “καθηγητών” κύριων Η. Μπεζεβέγκη και Γ. Σπανού γεγονός που καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π να τοποθετηθεί στο κατά πόσο επιτρέπει μέλη της να κρίνουν τις συνειδήσεις πολιτών.

Δεν τους έπεισαν οι απαντήσεις του στο τι θα έκανε αν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο σπίτι του, αν πηγαίνει σε πορείες και όλες τις παραδοσιακές ερωτήσεις που η επιτροπή κάνει. Πώς αλλιώς θα δικαιολογούσε η επιτροπή την ανούσια ύπαρξή της; Αποδεχόμενη το αυτονόητο γεγονός πως κάποιος που δέχεται να υπηρετήσει 6 μήνες περισσότερο από τους υπόλοιπους πρέπει να είναι συνειδητός αρνητής της στράτευσης; Όχι βέβαια. Αφού ήδη περίμενε ένα ολόκληρο χρόνο ο αντιρρησίας συνείδησης Γιώργος Κεραμυδάς αναγκάζεται να προσφύγει στο Σ.τ.Ε. (το κόστος για την προσφυγή ανέρχεται στα 2.000ευρω) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει άλλον ένα χρόνο περιμένοντας να μάθει εάν η ελληνική πολιτεία θα του κάνει τη χάρη να εργαστεί για 15 μήνες. Οι κύριοι της επιτροπής μπορούν να έχουν τη συνείδηση τους καθαρή πως έπραξαν το ιεροεξεταστικό τους καθήκον.

Το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης επιβάλλοντας περιορισμούς στην απρόσκοπτη άσκηση του και μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε δικαίωμα α λα καρτ που αποδίδεται σε όσους επιτύχουν σε κάποιες εξετάσεις. Σαν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης να μην είναι καθολικό, αλλά να εξαρτάται από το περιεχόμενο των λεγομένων κάποιου: αν συμφωνούμε μαζί σου μπορείς να μιλάς, αλλιώς όχι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι πολιτικοί και οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να πάψουν να επενδύουν στο φόβο και στην ανασφάλεια. Η νεολαία αυτής της χώρας πρέπει να απελευθερωθεί από τα δεσμά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η χώρα πρέπει να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να πάψουν να πληρώνουν παρασιτικούς μηχανισμούς.

 

Άμεση κατάργηση της Επιτροπής Ελέγχου Συνείδησης

Ούτε μια ώρα στο στρατό! Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

www.antirrisies.gr

 

* Στη διεύθυνση που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε την επιστολή που έστειλε ο Σ.Α.Σ. προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.). https://www.antirrisies.gr/node/958


2011-10-17-DT_GK.pdf


πηγή: https://www.antirrisies.gr