Αντιδράσεις ενάντια στα χαράτσια- πολιτικά πρόστιμα σε αντιμιλιταριστές

Η Άρνηση της νεολαίας για τον στρατό και κάθε καταπιεστικό κρατικό μηχανισμό διευρύνεται.

Η νεολαία όχι μόνο κατανοεί και οργίζεται για το ρόλο αναλώσιμου που τις επιφυλάσσει το αστικό καθεστώς εξουσίας ώστε να ξεπεράσει την τεράστια καπιταλιστική κρίση που δημιούργησαν και να επιβάλλουν το νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας περί Στρατιωτικής Θητείας ύψιστο Καθήκον, αποκρύπτουν το Παράλογο του Στρατού, την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων στο εσωτερικό του, η μετατροπή της νεολαίας σε ένστολους δολοφόνους για την εξυπηρέτηση των πολιτικών και οικονομικών σχεδίων της άρχουσας τάξης, τη μετατροπή του Στρατού σε Απεργοσπαστικό Μηχανισμό και Δύναμη Καταστολής των Κοινωνικών Αγώνων!

Οι νέοι άνθρωποι αρνούνται τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.Αρνούνται πολύ περισσότερο να αποτελέσουν αυτοί την ένοπλη δύναμη που θα χρησιμοποιήσει το αστικό κατεστημένο και τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ προκειμένου να συντρίψουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Για αυτό ολοένα αυξάνονται οι αντιδράσεις και οι κινηματικές δράσεις των νέων ανθρώπων Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Γυρνούν την πλάτη στο στρατό, δε θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί του, ενώ στα στρατόπεδα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελεί την καθημερινή αμφισβήτηση, την διευρυνόμενη Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση των Φαντάρων. Είναι μια κατάσταση Κινηματικής Ανάτασης της νεολαίας που ενισχύεται τα τελευταία χρόνια από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες, τις κοινωνικές εξεγέρσεις, βρίσκεται σε πλήρη αντιστοίχιση με το κλίμα Κοινωνικής Ανταρσίας που καταγράφτηκε με πάταγο την 28ηΟκτωβρίου.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο πρώην ΥΗΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος γνωρίζοντας αυτή την κοινωνική δυναμική αποφάσισε να την καταστείλει επιβάλλοντας μεγάλα οικονομικά πρόστιμα, που μάλιστα θα εισπράττονται από την Εφορία και θα επιφέρουν ευρύτερες συνέπειες στο σύνολο της δραστηριότητας του πολίτη που αρνείται τον στρατό και την συμμετοχή του στις Ασκήσεις Εφέδρων.

Μια πρώτη αντίδραση απέναντι στην ποινικοποίηση της αντιμιλιταριστικής δράσης και στην επιβολή υπέρογκων χαρατσιών αποτελεί η παρέμβαση από συντρόφους/ισσες από το Σινιάλο, ολικούς αρνητές στράτευσης και αλληλέγγυους/ες στην ΔΟΥ Αιγάλεω σχετικά τόσο με το πρόστιμο των 6.000 ευρώ που επιβάλλεται στους ανυπότακτους του ελληνικού στρατού όσο και με τα υπόλοιπα χαράτσια. Όπως γράφει και το κείμενο που μοιράστηκε «Σε καιρούς που πολλά ακούγονται για την παρεμβατικότητα του στρατού εν μέσω κρίσης όλα επιβεβαιώνουν την στενή αλυσιδωτή τους σχέση».

http://sinialo.espivblogs.net/files/2011/11/hj.jpg
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την κατάργηση των Προστίμων και όλων των Χαρατσιών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και θεωρούμε ότι πρέπει ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Είναι η ώρα για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο Αντιμιλιταριστικής-Αντιπολεμικής-Αντιεθνικιστικής Δράσης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ημερομηνία: 
Σάββατο, November 5, 2011