Ξενοφών Γεώργιος Τσιαγκλής

Δηλώνω δημόσια πως αρνιέμαι να υπηρετήσω τη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στον Ελληνικό Στρατό. Δηλώνω δημόσια πως ως αντιρρησίας συνείδησης και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αρνιέμαι να καταταγώ στον εθνικό στρατό. Απαράβατα στη ζωή μου απέχω από την εκπαίδευση σε θανατηφόρα, και μη, όπλα. Απαράβατα δεν διευκολύνω ή συνεργάζομαι με εθνικούς στρατούς, σώματα ασφαλείας και οποιαδήποτε άλλη μορφη παίρνει ο μιλιταρισμός στην κοινωνία ετούτη.

Αρνιέμαι να γίνω μέρος ενός μηχανισμού που:
-Φέρνει τη λογική της τυφλη υποταγής, μας εκπαιδεύει να μην κρίνουμε.
-Χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το έθνος και χαράσει σύνορα.
-Εξυπηρετεί, σε καιρούς πολέμου αλλά και “ειρήνης”, τα συμφέροντα των από πάνω, των κυρίαρχων και όχι της τάξης στην οποία ανήκω. Αντιθέτως λειτουργεί ενάντια στην τελευταία.
-Συνεργάζεται με τον παγκόσμιο χωροφύλακα, το ΝΑΤΟ.
-”Φιλοξενεί” μισθοφόρους της ΕΕ που εξ ονόματώς μας εισβάλλουν σε χώρες, που ίσως δεν γνωρίζουμε καν να δείξουμε στον χάρτη όπως η Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία.
-Μας εκπαιδεύει για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού – λαού, άσκηση Καλλίμαχος!
-Μας εκπαιδεύει κατά του εξωτερικού εχθρού. Είτε αυτός είναι κάποιος άλλος φτωχός με στολή και όπλο, είτε πρόκειται για κάποιον οικονομικό μετανάστη ή πρόσφυγα.
-Απορροφά τεράστιες δαπάνες τη στιγμή που, υποτίθεται, ο παραγόμενος πλούτος δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας.
-Αναπαράγει και διαιωνίζει λάθος πρότυπα όπως ιεραρχία, φασισμός, σεξισμός, ρατσισμός, ομοιομορφία, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Για τους παραπάνω λόγους και άλλους τόσους, δεν θα κρατήσω όπλο. Επιλέγω να μην στρατευτώ. Επειδή όμως ζούμε σε μια “ευνομούμενη πολιτεία”, ζητώ να υπηρετήσω βάση του δικαιώματος που νόμος ορίζει εναλλακτική θητεία, παρά τον τιμωρητικό χαρακτήρα και την δυσκολία διαβίωσης ενός αμισθί εργαζομένου.

Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω απ' το στρατό.
Αλληλεγγύη σε όσους οργανώνονται μέσα στο στρατό, στους ολικούς αρνητές και τους αντιρρησίες συνείδησης.

Τσιαγκλής Ξενοφών Γεώργιος

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, March 7, 2014