Κατηγορίες
δήλωση Άρνησης Στράτευσης εξωτερικό φίλοι/ες

Mehmet Tarhan, Τουρκία

Κατάθεση του Mehmet Tarhan (2001) Τουρκία

Πιστεύεται ότι οι βόμβες που ρίχνονται στον Αφγανικό λαό είναι το αποτέλεσμα του θανάτου εκατοντάδων ανθρώπων στις ΗΠΑ όταν τα αεροπλάνα έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου. Αναμένεται ότι όλος ο κόσμος θα έπρεπε να συνεργαστεί στην επίθεση κατά του Αφγανικού λαού. Καταριέμαι κάθε είδος βίας και πιστεύω ότι η συμμετοχή ή η επιδοκιμασία οποιασδήποτε βιαιοπραγίας είναι ευθύνη που θα άνοιγε την πόρτα για νέες βιαιοπραγίες και νέα τραύματα για όλους όσους την επιδοκιμάζουν. Πιστεύω ότι οι πόλεμοι δημιουργούνται από τα κράτη για την εξουσία τους και είναι πρωτίστως η άρνηση του δικαιώματος των ανθρώπων να ζήσουν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η άρνηση του δικαιώματος στη ζωή είναι έγκλημα και καμιά διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να το νομιμοποιήσει. Γι’ αυτό δηλώνω ότι δεν θα είμαι πράκτορας αυτού του εγκλήματος. Δεν θα στρατευθώ για κανένα στρατιωτικό μηχανισμό.

Μου λείπει μια ανθρωπότητα εξαγνισμένη από βία και μάχες για εξουσία, μια ανθρωπότητα χωρίς σύνορα και σε ειρήνη με τη φύση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει τώρα δεν αλλάζει τις ιδέες μου και τον αγώνα μου να τη δημιουργήσω.

Δεν πιστεύω στην αναγκαιότητα του κράτους και δεν νιώθω πως ανήκω σε κάποιο κράτος. Ποτέ δεν θέλω να ενισχύσω τις ένοπλες δυνάμεις με πράξεις που ονομάζονται καθήκοντα του πολίτη. Το κράτος ισχυριζόμενο ότι είμαι πολίτης του θέλει να με χρησιμοποιήσει για στρατιωτική θητεία, να με μετατρέψει σε μηχανή θανάτου και να με κάνει μέρος του εγκλήματος που εξήγησα με το να με κάνει να συμβιβαστώ μέσα του. Ο σκοπός του κράτους είναι να αναπαράγει την εξουσία του και τον εαυτό του. Δεν θα αφήσω να συμβεί αυτό και θα προστατέψω τα πιστεύω μου. Αντιλαμβάνομαι την σάπια αναφορά που έκαναν για μένα επειδή είμαι ομοφυλόφιλος ως σημάδι του ξεπεσμού του ίδιου του κράτους.

Ως άτομο δε θα υπηρετήσω κανενός είδους μηχανισμό, στρατιωτικό ή άλλο, κανενός κράτους. Αναγνωρίζω ότι το να δικαιολογηθώ γι’ αυτό είναι προσβολή του εαυτού μου και αρνούμαι κάθε είδους κρατική άδεια ή αναβολή στράτευσης.

Έτσι αρνούμαι συνολικά να υπηρετήσω στρατιωτική θητεία. Ζητώ από όλους να μην καταταγούν στο στρατό, να μην επιτρέπουν κανενός είδους γραφειοκρατικές λειτουργίες, να αρνούνται τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους όπως ο MERNIS και ο αριθμός φορολογικού μητρώου. Ζητώ από όλους αλληλεγγύη με μη βίαιες δράσεις.

Ο τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι η καταστροφή των ανθρώπινων πόρων του.

Κάθε είδος βίας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.