Κατηγορίες
ελλάδα νέα φίλοι/ες

Απαγόρεύση της χρήσης κινητών τηλεφώνων με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα

Με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Μήπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ

Φοβούνται τη δημοσίευση των Αυθαιρεσιών;

Με εμπιστευτική διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας. Με αυτή τη διαταγή του αντιστράτηγου Δ.Γράψα έρχονται να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στην εθνική ασφάλεια αφού όπως τονίζεται το τελευταίο διάστημα σημειώνεται αθρόα δημοσιοποίηση ερασιτεχνικών βίντεο σε ιστοσελίδες και στο you tube, στα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, όπως λένε, εμφανίζονται και απόρρητα σημεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Γιατί όμως αυτή η διαταγή τώρα;

Ποιος ο λόγος να πάρει μέτρα το ΓΕΣ στις 23Ιουλίου;

Μήπως οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: τα σύγχρονα κινητά με κάμερα και βίντεο κυκλοφορούν μαζικά τα τελευταία 3-5 χρόνια; Τώρα θυμήθηκε να πάρει το ΓΕΣ μέτρα;

Τα περισσότερα βίντεο που κυκλοφόρησαν στις ιστοσελίδες έχουν τραβηχτεί το 2005, 2006. Το ΓΕΣ παίρνει μέτρα μετά από (2,5) δυόμισι χρόνια;

Η θεματολογία των βίντεο δεν αφορά καθόλου ζητήματα που προκαλούν ανησυχίες για κινδύνους της Εθνικής Ασφάλειας. Πρόκειται για βίντεο που αφενός αναφέρονται σε «πλάκες» μεταξύ των φαντάρων, ενώ τα περισσότερα καταγράφουν περιστατικά αυθαιρεσιών. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι:

* Οι ζωγραφιές με φιλοπόλεμο και ακραία αντιτουρκική θεματολογία στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης.
* Τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις φύλαξης του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκα, όπου οι πέτρες πάνω στο βουνό μετατρέπονται σε σκοπιά όπου θα εκτελέσουν 4ωρη υπηρεσία οι στρατεύσιμοι, είτε κάτω από τον καυτό ήλιο, είτε στην νυχτερινή ψύχρα.
* Είναι ακόμη τα εθνικιστικά τραγούδια, τα γεμάτα μίσος, που τραγουδούν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που επιστρέφουν από εκπαίδευση.

Επίσης, θα θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα γνωστά σε όλους υπάρχουν δύο κραυγαλέες περιπτώσεις περιστατικών που έθεσαν την Εθνική Ασφάλεια σε κίνδυνο:

* Όταν ανώτερος αξιωματικός της στρατολογίας, με συμμετοχή στη βιομηχανία των Απαλλαγών, πιάστηκε με τα σχέδια Επιστράτευσης στο σπίτι του, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την παράνομη πράξη του

* Στις 26-29 Σεπτεμβρίου, κατά την άσκηση ρεαλιστικής εξομοίωσης «Αλέξανδρος-Σίκινος», κατά την οποία μία φορά τον χρόνο δοκιμάζονται όλα τα εθνικά υπηρεσιακά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων, από λάθος του ραντάρ του 3ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής στη Ζήρο της Κρήτης διοχετεύτηκαν τα εθνικά σχέδια στο Νατοϊκό Κέντρο της Νάπολης μέσω του συστήματος RAP και, φυσικά, αυτομάτως στο Νατοϊκό Στρατηγείο CAOC-6 στο Εσχί Σεχίρ της Τουρκίας!!!

Κύριε Δ.Γράψα, δεν κινδυνεύει από τα κινητά των φαντάρων η Εθνική Άμυνα.