Κατηγορίες
army.gr ελλάδα θάνατος στο στρατό

2 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64Α

Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2008

Πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64Α

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ευρέθησαν νεκροί οι 2 χειριστές του ελικοπτέρου ΑΗ-64 Α το οποίο συνετρίβη την 05 Νοεμβρίου 2008 στην περιοχή βορειοδυτικά της Κύμης.

Οι χειριστές ήταν: – Ταγματάρχης (ΑΣ) Σκούρας Δημήτριος του Βασιλείου, ετών 36, από την Γραμμενίτσα Άρτας, έγγαμος, με 2 τέκνα.

– Λοχαγός (ΑΣ) Κακαμπάκος Αθανάσιος του Χαράλαμπου, ετών 33, από την Λάρισα, έγγαμος με ένα τέκνο.

Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

——

η είδηση από μια γενικότερη οπτική γωνία…

Πτώση ελικοπτέρου στην Κύμη

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας έπεσε χθες κοντά στο μοναστήρι. Με βάση τα ρεπορτάζ “η προσέγγιση από τους διασώστες είναι δύσκολη λόγω των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονται” και “οι εκρήξεις από τα πυρομαχικά και τα καύσιμα συνεχίζονταν έως νωρίς το πρωί της Πέμπτης”. Άραγε, ποια φωτεινά μυαλά στέλνουν εν καιρώ ειρήνης οπλισμένα ελικόπτερα σε άσκηση πάνω από κατοικημένες περιοχές; Αν το ελικόπτερο είχε πέσει κάποιες δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σήμερα θα μιλούσαμε για θύματα. Θυμίζω την πτώση πολεμικού αεροσκάφους πριν λίγα χρόνια σε κατοικία στο Αίγιο, όπου δύο άτυχες μαθήτριες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για τις ασκήσεις που γίνονται καθημερινά από αεροσκάφη πάνω από την πόλη μας. Τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο (παλαιότερα πιο συχνά) κάποιος πιθηκάνθρωπος θα σπάσει το φράγμα του ήχου πάνω από κατοικημένη περιοχή, ενώ πολύ συχνά κάνουν το “ανάγλυφο” της περιοχής μας. Φυσικά αυτά γίνονται μόνο τις καθημερινές, και όχι τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, διότι και οι υψηλόβαθμοι της αεροπορίας είναι πάνω από όλα δημόσιοι υπάλληλοι. Το ίδιο ισχύει και για τους αντίστοιχους της “απέναντι” πλευράς, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι εικονικές αερομαχίες συμβαίνουν μόνο καθημερινές και εκτός εορτών (ραμαζάνι, πάσχα, 15αύγουστο κλπ). Μήπως τελικά οι απλοί πολίτες πληρώνουμε βαρύ φόρο σε αίμα και χρήμα για τα παιχνιδάκια και τα τερτίπια κάποιων νοσηρών εγκεφάλων που κατοικούν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου;